Marco Polo Hakkında Bilgi

Written By Mehmet DOĞAN on 28 Temmuz 2014 Pazartesi | 03:53

Marco Polo portresi Doğum 12 Eylül 1254 İtalya / Venedik Ölüm 8 Ocak , 1324 İtalya / Venedik
Marco Polo portresi
Marco Polo (d. 15 Eylül 1254Venedik - ö. 1324İtalyan gezgin. Ünlü kaşif ve tüccar Niccolo Polo'nun oğludur. Bazı kaynaklar Marco Polo'nun aslında Macar olduğunu ve Dalmaçya'nın Korcula adasında doğduğunu bu ada o zaman Venedik protektorası olduğu için Venedikli ve İtalyan bilindiğini söyler.Çocukluğunda, Karadeniz ve Akdeniz'deki ticaret merkezlerine uğrayan babasıyla yolculuk yapmıştır.


Dünya seyahati

Papa IX. Gregorius, babası ile 
Marco Polo'nun, babası ve amcasıyla Çin'e ulaşması
Marco Polo'nun
, babası ve amcasıyla 
Çin'e ulaşması
amcasını Kubilay Han'a mektup
 göndermekle 1271). Marco Polo, onlarla birlikte Hanbalık'a (Pekin) gitti.Anadolu'yu, Mezopotamya'yı, İran'ı, Türkistan'ı, Pamir Dağları'nı, Gobi Çölü'nü ve Çin'i dolaştı. 2,5 yıl kadar süren bu yolculuklarından sonra Kubilay Han'ın verdiği görevle 17 yıl Doğu ülkelerini dolaştı. Tarihetnografya ve coğrafya incelemeleri yaptı.
görevlendirdi

Kubilay Han tarafından görevlendirilmesi

1292'de babası ve amcasıyla birlikte, İran Şahı ile evlenecek bir prensesi götürmekle görevlendirildi. Deniz yolunu seçerek, 14 gemi ve 600 kişiyle yola çıktılar; Koromandelkıyıları ve Dekkan yarımadasını dolaşarak Hürmüz limanına vardılar. 18 ay süren bu zorlu yolculuk sonunda geriye 20 kişi kaldı.

Kitabı

Marco Polo'nun Il Milione isimli kitabının sayfalarından biri
Marco Polo'nun Il Milione isimli
 kitabının sayfalarından biri
1295'te Venedik'e dönen Marco Polo, yeniden ticarete atıldı. Ancak Cuzzolo savaşındansonra Cenevizliler'e esir düştü 1298). Cezaevinde kaldığı süre içinde, arkadaşıRusticheollo do Pisa'ya yolculuk anılarını yazdırdı. Çeşitli halkların toplumsal hayatlarını, törelerini ince ayrıntılarıyla anlatan bu kitap, coğrafya bilgilerinin yanı sıra etnolojik vesosyolojik değer taşımaktadır. Il Milione adıyla birçok kez yayımlanan eser Uzakdoğu veAfrika'nın Avrupa'da tanınmasına katkıda bulundu.
Aynı zamanda Italo Calvino'nun Görünmez Kentler adlı kitabının da başkahramanıdır. Kubilay Han, Marco Polo'ya şehirleri görüp anlaması için görev verir. Marco Polo da kendi gözüyle gezdiği şehirleri anlatır. Ancak bu bilgiler yeni yerler fethetmek için gerekli bilgiler değildir.

Kaynakça

http://tr.wikipedia.org/wiki/Marco_Polo

marco polo kimdir, marco polo nereyi keşfetti, marco polo ayakkabı, marco polo giyim, marco polo oyunu, marco polo avı, marco polo hayvanı, marco polo ekşi
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Çok Farklı Bir Site Tarih,Biyografi,Şarkı,Sözleri,Video - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger